יום רביעי, 27 ביולי 2011

מתנות למטבח

הרעיון למחקר על כלים מיוחדים למטבח הגיע מצפייה בתערוכה של עיצוב תעשייתי בשנקר. אם אתם אוהבים לבשל – תמיד תשמחו לקבל / לתת מתנה מקורית הקשורה בבישול. אספנו לכם כמה רעיונות של מוצרים למטבח.



רעיונות למתנות מקוריות למטבח
  1. מייבש חסה: לפני כמה זמן אהרוני דיבר על זה בתכנית שלו. מדובר על מכשיר שמסתובב ובתוכו החסה, מתאים גם לעלי תיבול אחרים, בכמות קטנה. זו צנטריפוגה שמייבשת את העלים מהמים. קצת יקר, 170 שקל, אבל זו הוצאה חד פעמית וזה שווה.
  2. מתלה חכם לכלים: אפשר לתלות עליו 6 זוגות של כוסות – חוסך המון מקום על השיש. יש כל מיני דגמים של חברות רבות, הממוצע – 400 שקל.
  3. שטיחים למטבח!
  4. יש היום לקנות קדרה שיש בה שכבת חימום פנימית נוספת, כזו שמתאימה לPOIKE ומבשלת כמו בסיר יציקה כבד. האוכל נשאר חם שעות! זה גם לא יקר.. זה עולה כמו הכלי ייבוש חסה.
  5. אם מעצבן אתכם לא לדעת מה יש במיקסר בזמן שאתם מערבים את הדברים – אז היום יש קערת פיירקס שקופה!!! מעולה!!! זה קצת יקר, 500 שקל, אבל שווה את זה אם ממש קשה לכם לא לדעת מה קורה בקערה המסתובבת.
  6. תמיד תוכלו לקנות מפצח פיצוחים
  7. סיר מיוחד לאורז, איכותי, יצוק, שיש לו גם מכסה שקוף (כי פרט לריזוטו, אסור לפתוח סיר אורז מתבשל!) – תמיד רעיון טוב. יש סירים מ-100 עד 400 שקל, תלוי כמה אתם אוהבים אורז.
  8. סוחט פירות הדר זה תמיד טוב. יש כאלו גם ממש מקצועיים שעולים 100 שקל.
  9. מחבת מתפרק לכדי תבנית אפיה / צלייה.

מתנות בעבודה

מתנות לקולגות בעסקים הוא תמיד דבר טוב. מדברים הרבה על מתנות לעובדים – אבל מה עם החברים שלכם במחלקה? תמיד נחמד לתת מתנות לאנשים שעובדים אתכם אבל לא בהכרח כפופים לכם, זה תמיד עושה אווירה טובה.



רעיונות למתנות לקולגות – דוגמאות
  1. אם אתם נוסעים הרבה לחו"ל ויש לכם אנשים שעובדים אתכם מעבר לים, תמיד נחמד לחשוב על רעיון למתנה לתת להם. חשוב לתת משהו קטן ואיכותי, כזה שיסמל הערכה רבה ולא יעלה הרבה / יהיה מסובך להעביר אותו ממדינה למדינה. מותג בין לאומי זה תמיד רעיון טוב עבור מתנות לעובדים. הקפידו על מחקר מקדים – כדי לדעת מה מחמיא / מעליב בכל מדינה שאתם נוסעים אליה. שוקולד זה תמיד דבר טוב, אם אין לכם רעיונות למתנות. הביאו שוקולד ישראלי – גם מביא לקולגה "משהו מהארץ", וגם תומך במפעלים כאן כלכלית.
  2. אל תביאו לחבר לעבודה מתנה אינטימית מדי. רצוי שהיא תהיה "קצת מרוחקת". אביזרי מין, לבנים, פרחים, תכשיטים הם מתנות לבני זוג. הביאו משהו מרוחק יותר, כמו אוכל או ספר.
  3. הומור במתנה זה תמיד טוב אבל תלוי למי. לבוס לא כדאי להביא מתנה מתריסה או מסתלבטת.
  4. מתנות בטוב טעם לבוס, זה תמיד טוב. לא יותר מדי, שלא יחשבו שאתם מתחנפים.
  5. תביאו חבילות שי לחגים זה תמיד נחמד – במיוחד עם כרטיס ברכה!!
  6. בונוס לא שווה תודה. בונוס = עבודה. מתנה זה מתנה.

טיפים לרעיונות למתנות

כשצריך לקנות מתנה זה תמיד ברגע האחרון, תמיד בדקה התשעים – ותמיד הכי מלחיץ. זו הסיבה שמאד קשה לחשוב על רעיון למתנה בשנייה האחרונה. עוד בעיה עם קנייה ברגע האחרון היא המחיר: שנזכרים ברגע האחרון, משלמים יותר.



אם יש לכם אירוע כלשהו שעבורו אתם צריכים לחשוב על רעיונות למתנות עשו זאת שבועיים קודם ולא ברגע האחרון. קנייה טובה היא לא ברגע שאתם מגיעים לקופה, אלא המחשבה קודם. הקנייה היא רק הביצוע הטכני. הנה כמה נתונים אודות הקנייה הישראלית בכל הקשור למתנות.
  1. הישראלים לא קונים מתנות שתורמות לקהילה (60 אחוז לא).
  2. הישראלים לא יושבים לחשוב על רשימת מתנות. בארה"ב מקובל לתת רשימת מתנות לכל מי שמתלבט. זה חוסך את המבוכה, את שבירת הראש וגם אשכרה נותן משהו שהזוג / המקבל זקוק לו, ולא סתם חפץ לצאת לידי חובה.
  3. הישראלים לא מתכננים מראש תקציב. הם גם לא חושבים איפה לקנות / איפה כדאי לקנות. תכנון = קמצנות בארץ.
טיפים בנושא מתנות
  1. האם חשבתם להעניק מתנה לאדם שעובד אצלכם, למרות שאינכם המעסיקים הרשמיים שלו – למשל גנן או איש שיפוצים? נכון, זה מפתיע, אבל רעיונות למתנות גם לאנשים שהם לא משפחה או חברים יתקבלו בברכה.
  2. תשמרו היטב על המתנה, אל תביאו מתנה חבולה כי לא שמרתם עליה היטב. בדקו אותה רגע לפני שאתם מוסרים אותה – כוסות שבורות זה מבאס. עטפו יפה, הביאו כרטיס ברכה והכי חשוב – הסירו תווית מחיר!
  3. הביאו פתק להחלפה
  4. אל תקנו מתנה גנרית. תשקיעו במתנה שמתאימה לאדם שמקבל אותה / אהבותיו / טעמיו / רצונותיו. המתנה בסוף היא ההקשבה והחברות ולא החפץ.
  5. אל תביאו מתנות יקרות מדי – זה מביך וגורם לחשוב שעכשיו "צריך לגמול לכם".
  6. אפשר להביא מתנה קולקטיבית לכמה אנשים יחד. להביא כלי בית, חפצי נוי ושאר מתנות, טיסה, טיול משותף ועוד.   
  7. מתנה מתכלה כמו אוכל או שירות זה הכי טוב
  8. גם כסף זה אחלה
  9. נסו לחשוב על משהו שנחמד היה לכם לקבל בתור מתנה אישית; אל תנסו להתחנף או לקלוע לטעם המדויק. נסו פשוט לחשוב מה הם אוהבים. אנחנו לא רוצים להביך אותם עם מתנה שהם ממש לא צריכים שמעידה על חוסר תשומת לב שלנו.

תווי קנייה של רשתות קטנות

בחנויות רבות לא מקבלים עודף עבור קנייה תווי קנייה – דבר שמעורר את חמתן של חברות רבות. חברות תלושים רבות מתקוממות, ועושות אחרת.


החברות הגדולות מתקוטטות על כבוד: סקאל לא מכבדת את המשביר לצרכן וההפך, למרות שהן שותפות באותו תו קנייה. בדיוק לשם כך, אנחנו ממליצים לכם לעבור לתווי קנייה של חברות קטנות יותר, ואמינות. בארץ יש כ-10 כאלו, מכובדות על ידי בתי העסק הגדולים "ששווים משהו", בכל תחומי הצרכנות, יש להם ניסיון, אמינים, אין סיבה לא לעבור אליהם – ולהעביר מסר לקונגלומרטים  המתקוטטים: רוצים תמורה שווה לכסף.
רשתות המזון ותווי קנייה
רשתות המזון גם הן השיקו תווים משלהן. למשל, EXTRA של קלאב מרקט, שאפשר לקנות איתו הרבה דברים מעבר למזון. כמובן שאפשר לקנות גם אצל המתחרים - תווי קנייה לשופרסל ולרשתות הבנות אלו הרי ינתנו לעובדים בתור מתנות אישיות. גם בריבוע הכחול וברשת יוניברס רוצים לעשות מהלך דומה. כמובן שכל התווים המדוברים מכבדים את כל הרשתות הרציניות בכל התחומים: GOLF, ה. שטרן, פוקס ועוד.

תווי קנייה = כסף

תלושי קנייה (תווי קנייה) שווים רק בתור נייר שקונה לכם שירות, אבל לא בתור כסף מזומן. אי אפשר לקבל כסף תמורת תווי קנייה – אלא רק לעשות בהם שימוש כמות שהם. בנוסף, אי אפשר להמיר את התו לכסף.
תו קנייה בדרך כלל הוא בר תוקף, ויש לו תאריך שהוא כבר לא תקף עוד. על התווים בדרך כלל יש הגנות הדומות לצ'קים / שטרות כדי שלא יזייפו אותם. על התו יש כרטיס מגנטי, שמאפשר לחנות המכבדת אותם לוודא שאכן מדובר בתו מקורי. יש גם תווים אלקטרוניים – כמו של AMAZON, ומקבלים אותם בדוא"ל.
בעיות משפטיות של תווי קנייה – אין איתם כל בעיה
למרות שיש כאלו שחושבים שהנפקת תווים כאלו היא בעייתית מבחינה משפטית (היא בעצם, לדידם, מייצרת "כסף נוסף", שאינו שקל, שטר התחייבות / נייר ערך שאינו רשמי), אין איתם כל בעיה חוקית. הם משחקים במשחק ערך השקל, דבר שהופך את קניית מתנות ועדי עובדים לפעמים לעדיפה,
ואותם לכפופים לכסף הישראלי.

תווי קנייה – מתנה מקובלת בארץ

בארץ נהוגים תווי קנייה, כמתנה בדרך כלל ממעביד לעובד. הם מקובלים בחנויות רבות מסוגים שונים – וישראלים רבים קונים בהם דברים שהם זקוקים להם. אנחנו כל כך רגילים אליהם, שמתי בפעם האחרונה עצרנו לשאול את עצמנו מהם התווים?



תו קנייה הוא נייר, שובר, שיש עליו ערך כספי. אפשר לממשו בעסקים שמכבדים אותו. העסקים מתחלקים לשניים: עסקים שהנפיקו את התו ורק הם מכבדים אותו (למשל, שובר הנחה של מסג' ברשת מסוימת) או עסקים שמכבדים גם שוברים של עסקים אחרים, לדוגמה, רב תו. הגוף שייצר את השוברים מרוויח משני אפיקים: אשראי מרוכש התו – כי לא תמיד מממשים אותו ביום הקנייה, הפניית אנשים לחנויות אחרות, רציניות, שמגדילות מעגל הקונים – גם אצלו וגם אצל החנות שמכבדת את התו.
תווי קנייה – מתנה מקובלת בארץ

המעסיקים הישראלים אוהבים לחלק מתנות לעובדים מסוג זה מכמה סיבות:
  1. היא סוגרת גם את עניין האש"ל (כי אפשר לקנות ביגוד במסגרת התווים)
  2. היא בעצם כסף מזומן – אפשר לקנות מה שרוצים, ולא כופים עלייך מתנה
  3. היא נמכרת להם במחיר נמוך מהשווי האמיתי שלה
בעיה אחת שיכולה לצוץ בתהליך רכישת חבילות שי לחגים היא קריסה של המנפיק ואז התלושים לא שווים יותר, אבל זה לא ממש קורה ובמיוחד אם אתם קונים תלושים של חברה גדולה ואמינה עם מוניטין של שנים. ההגבלות החוקיות כדי להגן על הצרכן למשל, הן הגבלת כמות התלושים שאפשר לקנות (אי אפשר לקנות תלושים ב-20,000 שקל, זה בדרך כלל סכומים צנועים של כמה מאות), הגבלת סוגי המוצרים שתמורתם ניתן לשלם בתווים, או כיבוד התווים בסכום הנמוך מערכם הנקוב. כולנו מכירים את זה שתלוש של 100 שקל שווה בעצם 80.